Illegale radioactieve bliksemafleiders al maanden bij het F.A.N.C. bekend

Link naar andere pagina over dit onderwerp
Meer onderwerpen
Nog meer onderwerpen
Bladzijde 6
Bladzijde 7


Voor het roken van een "joint" maakt men de rokers het lastig, voor het kweken van hennep worden mensen opgepakt en gestraft !
Voor het bezitten van radioactief materiaal, dat zoals blijkt uit het incident bij "De Brem" te Oostende zeer gevaarlijk is, doet men niets !

Week 27

Het F.A.N.C. schiet tekort in de uitvoering van haar job :
Bescherming van de bevolking tegen de gevaren van de ioniserende stralingen

Betekom / Antwerpen 27 juni 2004.
Omtrent het bestaan van onderstaande illegale en gevaarlijke radioactieve bliksemafleiders is nog niets in de gazetten verschenen, maar dat belet niet dat het F.A.N.C. niet op dehoogte is van het bestaan ervan.

De gevaarlijke Helita A Calotte.
De Helita A Calotte werd vanaf 1936 tot 1950 gemaakt, deze toestellen zijn dus minstens 53 jaar oud, bovendien bestaan deze Helita's uit een porseleinen kap waarop Radiumzouten (Ra- 226) werden ingebakken.
Incident kinderopvangcentrum "De Brem" te Oostende nog niet voldoende ?
In maart 2003 donderde zo'n Helita A Calotte naar beneden en viel in stukken en brokken op het terras van een kinderopvangcentrum (zie hier de diverse publicaties daaromtrent) De Brem te Oostende, Belgoprocess moest ter plekke 20m² terras van radioactieve besmetting ontdoen, het O.C.M.W. van Oostende betaalde de gepeperde rekening, maar of er personen werden besmet is niet geweten.
Worstelt het F.A.N.C. met zichzelf ?
Aan journalist Marc Helsen van uitgeverij V.U.M. zegde de adviseur Jan Michiels dat het F.A.N.C. het moeilijk heeft om vooral in de steden de radioactieve tuigen te lokaliseren, dat is weer één van de LEUGENS van deze adviseur. In de steden zijn deze tuigen even gemakkelijk op te sporen dan erbuiten, alleen is het in de steden veel moeilijker om de eigenaar te vinden, dát kost meer tijd dan de opsporing zelf !
Voor het F.A.N.C. mag de opdracht niet te moeilijk zijn want dan doen ze er niets aan, zo blijkt !
Ze worstelen dus niet met de bliksemafleiders, maar met zichzelf.
Adressen al in september 2003 per aangetekend schrijven aan het F.A.N.C. gemeld.
In september 2003 werd het F.A.N.C. middels een aangetekende brief ingelicht omtrent het nog steeds bestaan van een 15- tal Helita A Calotte toestellen op diverse gebouwen (lijst niet limitatief), ook eerder werden sommige locaties waar zich nog zo'n Helita's bevinden aan het F.A.N.C. gemeld.
De aangetekende zending van 3 september 2003 was vergezeld van een document met foto's van de toestellen op de diverse locaties, alsmede alle gegevens omtrent de eigenaars, ze moesten dus NIETS zelf opzoeken en toch hebben ze voor sommigen (voor zover ons bekend) niets ondernomen en staan de gevaarlijke toestellen er nog steeds !


Op deze gebouwen staan er maar liefst 3 Helita A Calotte ze werden bij herhaling aan het F.A.N.C. gemeld maar in juni 2004
staan ze er nog steeds, net als honderden anderen van dit gevaarlijk radioactief spul.

Klik hier voor het document hoe deze tuigen aan het F.A.N.C. op 3 september 2003 met een aangetekend schrijven en eerder werden gemeld ! Met wie worstelt het F.A.N.C. eigenlijk ?


Week 26

Betekom / Gent <Kwatrecht> 20 juni 2004.
Op 9 maart 2002 verscheen er een artikel in Het Laatste Nieuws : "Bliksemafleider op kerk is radioactief".

Geen keuze tussen kosten en volksgezondheid
Door het artikel was er door HLN contact met de Burgemeester Marc Gybels, volgens het artikel zei de Burgemeester, dat er geen keuze tussen was tussen de verwijderingkosten en het gevaar voor de volksgezondheid, deze uitspraken zijn, ofwel door de journalist uit de lucht gegrepen, of het is, zoals we dat van politici gewend zijn: "Bladvullend gewauwel".
Reeds in september 2002 op de hoogte gebracht
Het F.A.N.C. werd reeds in september 2002, maar ook nog eens per aangetekend schrijven op 6 december 2002 op de hoogte gesteld. De adviseur van de Directie van het F.A.N.C. was in alle staten omtrent het toezenden van die aangetekende brief met 756 locaties, waaronder deze van de Kerk te Kwatrecht.
De adviseur die vroeger bij de Leuvense demagoog "Tobback" op zijn kabinet rondslenterde leest blijkblaar de betreffende krantenberichten, noch de inhoud van aangetekende brieven.
L'Ile de FANC.
Het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle lijkt op een eiland (ile de Fanc) waarmee ondanks de moderne communicatietechnieken, geen communicatie mogelijk is, en geen enkele Rechter kan ze ook maar iets bevelen !

Meer dan 2 jaar nadat het F.A.N.C. op de hoogte is gesteld staat de illegale, onnuttige en verboden radioactieve opvanger er nog steeds !

Onwil, laksheid,onkunde of vriendjespolitiek ? Het is duidelijk dat niet iedereen gelijk is voor de wet !


Kerk te Gent - Kwatrecht - Brusselsesteenweg

Locaties radioactieve "gadget" bliksemafleiders: Update 01 van 18 juni 2004

Betekom / Brussel 18 juni 2004
We publiceren een nieuwe lijst met 38 locaties waar radioactieve bliksemafleiders staan, tenzij heel recent verwijderd. De bezitters situeren zich voor het overgrote deel in de "Bank" en "Verzekeringsector" uitgerekend die groep waren de eerste slachtoffers, zij konden het goed betalen !
De radioactieve bliksemafleiders weren een "Commerciële" stunt, de "rijken" van toen trapten er allemaal in.

Update 1 van 18 juni 2004

Belangrijke opmerking betreffende de lijsten:
Er bestaan documenten en / of foto's die erop wijzen dat er een radioactieve bliksemafleider heeft gestaan, of nog staat.
Wanneer het tuig op de lijst voorkomt en nu niet meer aanwezig is, dan is het de taak van het F.A.N.C. om na te gaan of de verwijdering al dan niet op een legale manier is uitgevoerd, er zijn al voldoende dossiers die bewijzen dat illegale verwijderingen schering en inslag zijn.